Terug         

Wij bieden u een thuis therapie aan. U leert bij ons hoe u zelf in staat bent om op een verantwoorde manier met uw kind bezig te zijn, eventueel met hulp van mensen uit uw directe omgeving.

Voordat u besluit om met ons mee te doen, kunt u ouders raadplegen en vragen naar hun ervaringen met onze therapie. Via ons e-mail adres kunnen wij u de e-mail adressen van ouders geven. Wij informeren u vooraf over de kosten, die wij u in rekening gaan brengen.

Nadat u ons de nodige informatie heeft gegeven omtrent de handicap van uw kind, waarbij duidelijk moet zijn, dat we geen hulp kunnen bieden aan progressieve aandoeningen, nodigen wij u uit voor een zogenaamd intake gesprek. Tijdens dit gesprek komt naar voren of u in aanmerking komt voor een 1e onderzoek; afhankelijk van de situatie van uw kind duurt dit onderzoek 2 a 3 dagen. Naar aanleiding van onze bevindingen,welke nauwkeurig wordt vastgelegd in het ontwikkelingsprofiel, stellen we in overleg met u een stimuleringsprogramma vast. U bepaalt zelf hoeveel tijd en energie u in de therapie wilt steken.

Wij gaan met u de therapie oefenen en u kunt pas aan de slag, als u alles tot in detail beheerst en er geen vragen meer zijn. Daarna gaat u thuis beginnen. U kunt ten alle tijden telefonisch of per e-mail nader advies inwinnen.

Tenslotte maken we de afspraak, dat u na ongeveer 6 maanden bij ons terug komt om te evalueren en om daarna de therapie weer bij te stellen, zodat u weer verder kunt gaan met de ontwikkeling van uw kind.